Activiteiten

ACTIVITEITEN

Herfstfeesten

De Herfstfeesten zijn het jaarlijkse mossel-en kipfestijn van Ter Dreef. Dit gaat steeds door in het eerste volledige weekend van oktober. Op de Herfstfeesten kan je heerlijke mosselen eten of genieten van een lekkere vol-au-vent met frietjes.

De integrale opbrengst van deze Herfstfeesten vloeit terug naar de kinderen van de school.


Wijndegustatie

Ieder jaar organiseert de Werkgroep Wijndegustatie (geleid door sympathisanten en oud-leden van het oudercomité van Ter Dreef) in samenwerking met het oudercomité een wijndegustatie om de afbetaling te financieren van de nieuwe speelplaats van de Lagere school en tevens te zorgen voor verdere vernieuwing van de speelplaatsen. Over de afgelopen jaren is onze wijndegustatie, die meestal doorgaat op de 3e vrijdag van november, een vaste waarde geworden. Op de avond zelf kan er wijn geproefd worden in een gezellige sfeer. Bestellen kan op de avond zelf of via het bestelformulier dat meegegeven wordt met de kinderen.


Sinterklaasfeest

Elk jaar, als de Sint komt, zorgt het oudercomité ervoor dat de Heilige Man op een veilige en ludieke manier op de school aankomt. Het oudercomité zorgt er ook voor dat de Sint jaarlijks  een flinke cent meekrijgt om educatief materiaal te kopen en een snoepzakje te schenken aan alle kinderen van Ter Dreef.


Dreeffeesten:

De Dreeffeesten staan synoniem  voor het jaarlijkse “schoolfeest”. Hoofddoel van deze feesten is dat het oudercomité een namiddag plezier en vertier aanbiedt aan alle leerlingen, hun ouders en sympathisanten. De Dreeffeesten gaan meestal door het 1e weekend van juni.

3-jaarlijks voorzien we een kindermarkt waar de kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar hun kunsten als marktkramer kunnen tonen en hun tweedehandsspullen of zelfgemaakte spullen kunnen verkopen.

6-jaarlijks wordt er een totaalspektakel georganiseerd waarin de kinderen van de lagere school schitteren.

Tijdens de Dreeffeesten wordt er meestal ook een opendeurdag in de kleuter-en lagere school gepland.


Vormingsavond

Jaarlijks wordt er door het oudercomite van Ter Dreef een vormingsavond georganiseerd.  Elk jaar wordt er een gastspreker uitgenodigd voor een boeiende voordracht over verschillende thema’s. Volgende onderwerpen zijn al aan bod gekomen: “Mag ik triest zijn” door Claire Wiewauters, “Opgroeien in een verwenmaatschappij” door Marijke Bisschops, “Stevig in hun schoenen: zelfvertrouwen stimuleren bij kinderen” en “De juiste grenzen stellen: straffen en belonen” beiden in samenwerking met het Centrum van het Jonge Kind.


Oudercomité Ter Dreef

Gasthuisstraat 15-21

1785 Merchtem

Voorzitter: Els De Grauwe

Tel.: 0473 51 87 87

E-mail: els.de.grauwe@telenet.be